Първоначално публикувано от Mury
Известие
Collapse
No announcement yet.
Температура през зимата и термостати
Collapse
X
-
Така както е описано по-горе
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
-
Първоначално публикувано от NasoНовите 145 държат 90 твърдо. Предполагам 156 също.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
моята е с като на Насо двигателя, а пък не държи 90 точно, а е както е описано по горе. Смених термостат преди 5 дена с BEHR.
уточнение: Евгени (астрата турбо) ми каза че този е "по-студен" термостат и той ми препоръчва да е такъв по-принцип... ще видим дали разхода ще мръдне сега...Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Мърда, мърда пък и върви 10 пъти по-добре.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от бай ИлияМоята (146 1,4 TS) я имам от септември. Термостата беше скапан,смених го и стои една идея под 80. Градско извън все тая не мърда.
много малко е това бре, на моита е "behr " и пише 86 градуса, ама съм с боксор нали знаеш. може да има малка разлика, ама под 80 то колата не е загряла просто, харчи повече, да не говорим че може и да ти е студено. боксера духа ладно до 80г. някои даваше данни за това на колко градуса отварят термостатите, ама не се сещам кои точно. а може и да не ти показва точно уреда на таблото или датчика да мери точно. ела та я замерим температурата ( имам дигитален термометър да 750 г. хахахаха) не че ти нямаш деНАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6
Comment
-
Определено проблема идва от термостатите,които са ментаци навсякъде.Един приятел има ланчия делта 2.0 16в и той имаше проблем,държеше му 60-65 градуса,купи си нов от Александър ауто, и сега му държи 75 , а стува 96лв..
Моита е боксер и си държи 80 градуса сега,та и перка ми включва ако работи по дълго на място,то на алфите работната температура не е ли 80 градуса което е в средата на скалата на уреда за температурата.
Lancia Delta HPE 2.0 16V "95
sigpic
Comment
-
аз моя" бер "го взех 50 или 60 лв. не си спомням точно, и ми казаха, че е наи-скъпия за алфата, имали по-евтин .ама за 10лв. разлика реших да взема "бер", тои се оказа сполучлив , поне за сега. разликата в парите отдавна си я изби , като ми държи колата в работна температура и ми намали разхода има и разлика във вървенето, друго си е на загрял двигател да я настъпиш. но доколкото знам има и друг датчик които следи температурата и праща имфо направо на компа, за да определи кава горивна смес да направи. на някои ако му е прецакан, дори да си смени термостата и да му загрява нормално, пак няма да му е наред вървежа на колата, щото компа може да отчита, че е студена и сместа да му е богата постоянно, което дига разхода. ако греша колегите ще ме поправят. така , че не е работата само до термостата, нещата са комплексни има и още и още, докато не разбереш , че си късметлия и всичко си е ок, или докато не разбереш , че каквото и да сменяш все си прецакан и колата не се оправяНАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6
Comment
-
Абе и моя е BEHR, ама сега с него държи около 90 градуса(между 80 и 100 на уреда). Колко е верен не знам.
Със стария термос като тръгнех на дълъг път ми падаше температурата на 60 в жегите
Като го свалихме, майстора каза че термостата РАБОТИ, обаче се е скапало гуменото уплътнение на термоелемента или квото е там и пропуска и при затворено. Аз го видях - беше се измъкнало и после е прищипано166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
аз моят не знам какъв е от младост 4 до орлов мост сутрин едвам стига до 50 градуса. общо взето съм паркирал вече когато колата е загряла, над 80 градуса ми катери само в задръствания тогава се пуска перката и бързо сваля.
при по дълго каране е под 80 градуса, което ми харесва, защото старата 33 дигаше лятото кам 100 и 110 в задраствания + че беше черна направо откачахAlfa Romeo 156 SW, 1.9
Comment
Comment